fredag 31 maj 2013

Andys Lekland Sickla

Ett av de bästa lekland vi brukar besöka är Andys Lekland i Sickla Köpkvarter, Nacka.

Andys Lekland i Sickla Köpvarter är stort och har i princip allt som man kan vänta sig av ett lekland. Här finns två stora rutschkanor som gör att det kittlar i magen. En med roliga gupp och en som består av ett stup rakt ned. En lite snällare för mindre barn finns också.

Rutschkana med gupp på Andys lekland

Det finns stora trampoliner med rejäl studseffekt och säkerhetsnät runtomkring. Bollhav finns och runtom hela anläggningen går en klätterbana som går upp till rutschkanorna. På vägen kan man också välja att gå in till mitten av klätterställningen där det finns bollkanoner med mjuka bollar att skjuta iväg med tryckluft. Nära bollkanonerna finns en liten fotbollsplan.

Studsmatta med nät, 3 min maxgräns för hopp (men ingen kontrollant som räknar)
För de allra minsta barnen finns en egen liten hörna med stora mjuka färgglada kuddar på säkert avstånde från de stora barnens lekplatser.


Caféet Waynes Coffee på Andys Lekland Sickla
För föräldrar och barn som behöver en paus finns Waynes Coffee med massor av galonklädda fåtöljer och plastbord. Sortimentet är ungefär det samma som på ett vanligt Waynes Coffee men stolar, bord och golv är betydligt kladdigare än på det genomsnittliga caféet. Uppspelta barn kladdar i sig en halv glass och lite dricka och välter ut resten innan de springer tillbaka till lekhörnan. Lite bättre och framförallt frekventare städning i caféet skulle behövas för att det skulle vara trivsamt för föräldrar. En annan faktor som drar ned trivseln är den öronbedövande ljudnivån som skapas av livliga barn, bollhavsröj och luftblås i bollkanonerna.

Men det är god latte och har man överseende med kladdet kan man få lite vila medan man sitter på första parkett och ser sina busungar tjuta av lycka i rutschkanorna. Man kan inte vänta sig tysnad i ett lekland.

Amning och skötrum
Det finns en stor avdelning med fräscha toaletter samt amnings- och skötrum

Öppettider och priser
Andys lekland har öppet 10-20 på vardagar och 10-18 på vardagar. Det kostar 150 kr för "lekmonster" över 100 cm och 120 kr om man är under 100 cm.

Tips 
Om man gillar fisk så kan man börja med ett besök på Erssons fisk som ligger i samma hus som Andys Lekland. Betydligt lugnare och trevligare än att äta i oljudet inne i leklandet.
Erssons Sickla: god räksallad med avocado. Pannkakor till barnen.

Glöm inte strumpor! Man får inte vistas i leklandet utan strumpor. Ta gärna med ett par extra. En gång fick vårt mellanbarn för sig att ta av sig sina pyttesmå strumpor - i bollhavet. Det tog en bra stund att rota rätt på dem och situationen blev rätt komisk.

Ta med en tiokrona till låsbara skåp för ytterkläder.


Rekommendation
Andys Lekland är superkul för barnen och har man bara tillräcklig ork som förälder så blir besöket en riktig höjdare. Jag brukar se besöket lite som ett tillfälle att träna och klättrar gärna med barnen och åker rutschkana samt spelar fotboll. Priset 150 kr per barn är OK för den lekglädje barnen får. Det finns många olika saker att göra och anläggningen är välskött.

Det är lätt att ta sig till Sickla Köpkvarter och att parkera på den enorma parkeringen utanför så en regnig dag är detta ett bra utflyktstips.

Uppdatering
För en recension av Andys lekland i Barkarby, klicka på detta inlägg från sommaren 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar