onsdag 29 maj 2013

Filmen Epic - Skogens hemliga rike

I fredags var jag och de två äldsta barnen på bio och såg filmen Epic som hade premiär.



Filmen Epic påminner ganska mycket om Avatar. Epic handlar om ett skogsfolk, bladfolket, som bor i en magisk skog som hålls levande av drottningens magiska krafter. Bladfolkets fiender, bogganerna, försöker förstöra skogen och ta över makten. I filmens början skadas drottningen dödligt och bladfolket behöver hjälp.

Nära skogen bor en knasig frånskild forskare som ägnat sitt liv åt att bevisa bladfolkets existens. Han får besök av sin skeptiska dotter M.K som vill att han ska sluta leta efter bladfolket och bli en normal pappa istället.

Jag ska inte avslöja mer av handlingen men filmen var fint gjord. Ibland kan barnfilmer ha en handling som inte är helt konsekvent men här tyckte jag att man hade lyckats få till en bra historia med lite humor.
Bild lånad från www.sf.se

Mina barn är 6 och 8 år och för dem var filmen helt perfekt. Mindre barn i salongen började dock gråta när det var lite läskigt, så man ska nog vara minst 5 år för att våga se filmen.

Ett tips för alla barnfamiljer som går hyfsat ofta på bio är att gå med i SF Bioklubben. På ganska kort tid har vi tjänat ihop till en gratis biobiljett bara genom att registrera köp som vi ändå skulle göra. Alltid trevligt med lite bonus när man ändå handlar.


Bild lånad från www.sf.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar