måndag 27 juli 2015

Stockholm Bauhaus Athletics i Kungsträdgården 2015

Idag har vi testat årets upplaga av f.d. Lilla DN-galan, som nu har bytt namn till Stockholm Bauhaus Athletics kids. Det är två gratis prova-på-dagar för barn i samband med Diamond League-galan som går i Stockholm den 30:e juli. Stockholm Bauhaus Athletics pågår imorgon också i Kungsträdgården så om ni hinner läsa detta inlägg ikväll eller tidigt imorgon och blir sugna på att delta så har ni en chans.

För att delta beger man sig till Kungsträdgården  och letar upp tältet för registrering. Då får barnet en t-shirt och en nummerlapp och sen är det bara att köra igång.

Kö till hinderbanan Stockholm Bauhaus Athletics Kids tour



















Huvudattraktionen är en hinderbana som man ska klara av på kortast möjliga tid. Alla som deltar får diplom och gratisbiljett till Bauhaus-galan den 30 juli (IAAF Diamond League). Med nummerlappen kan barnet också vinna vuxenbiljetter i utlottningar som sker då och då under dagen. Det var kul att titta på alla barn som sprang, klättrade och hoppade med enorm energi i hinderbanan.


Kul hinderbana Stockholm Bauhaus Athletics 2015 i Kungsträdgården












Hopp och spring, Stockholm Bauhaus Athletics Kungsträdgården 2015


  






















Precis klarat av bildäcken på väg in i mål, Stockholm Bauhaus Athletics























Den andra stora attraktionen var det stora friidrottsområdet där barn i smågrupper tillsammans med ledare från olika IF fick prova på höjdhopp, spjut, kortdistans och häcklöpning. Våra barn körde friidrott tre gånger och hinderbana två gånger. 



Friidrottsområdet, Stockholm Bauhaus Athletics Kungsträdgården 2015




Uppvärmning friidrott på Stockholm Bauhaus Athletics





Höjdhopp i Kungsträdgården








































Spjutkastning pågår i bakgrunden


























Huddinge AIS visar hur ett spjutkast ska se ut




















Löpning och häcklöpning på Stockholm Bauhaus Athletics

































Hela dagen spelades barnvänlig musik från Frost,  Gagnam Style med Psy, Justin Bieber och diverse melodifestivalhits vilket gav skön stämning. Då och då dök Bauhaus maskot Baui (en myra) upp och var t.o.m. med och sportade. Jag var lite rädd för att Baui skulle snubbla på löparbanan men Baui såg tydligen rätt bra genom dräktens ögon :)


Bauhaus maskot Baui på Stockholm Bauhaus Athletics




























En eloge till personen inuti Baui-dräkten- springa kan inte vara lätt!
























Under dagen höll arrangörerna igång på scenen med utlottningar, tävlingssnack och intervjuer med sportstjärnor. Här intervjuas Michel Tornéus.


Michel Tornéus på Stockholm Bauhaus Athletics

























Det fanns också ett antal sponsortält.  Sun-Maid bjöd på russin och tävling om en schysst Fatboy Saccosäck. IDO bjöd på godis och air hockey och Kärcher på körning med radiostyrd bil. Det fanns också en kul men svår bilsimulator där man skulle hålla koll på både växlar, ratt och gas i ett rallyspel. 


Sun-Maids russin var populära

























Air hockey hos Ido Badrum


























Kärchers radiostyrda bil var populär


























Bilsimulator på Stockholm Bauhaus Athletics


























Betydligt svårare än Mario Kart, men kul



















Barnens omdöme om årets friidrottsdag för barn var rolig, men Lilla DN-galan hade bättre prova-på-aktiviteter. Det fanns fler sportgrenar att prova när det var DN-galan istället för Bauhaus Athletics och ledarna instruerade mer. Nu fick barnen mest köra på som de ville utan tips om hur man bäst kastar spjut eller hoppar högt. 

Vi hade i alla fall en riktigt rolig dag i stan och barnen var ganska slut efter allt sportande. Vi orkade ändå ta oss till Stadium och shoppa en fotboll innan vi åkte hem. 

Sammanfattningsvis så är Stockholm Bauhaus Athletics kids roligt att prova och en kul gratisaktivitet i Stockholm. Om ni har vägarna förbi Kungsträdgården imorgon så titta in på området och testa hinderbanan. 

Tips, pris och öppettider

  • Tid: 11-18
  • Pris: Helt gratis!
  • Ta på eller ta med träningskläder, i alla fall bra byxor och skor, t-shirt är gratis  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar