tisdag 14 juli 2015

Andys lekland Barkarby

Andys lekland i Sickla är Stockholms bästa lekland, tycker våra barn. Det är där vi brukar hålla till mest när vi besöker lekland.  Igår hade vi ett ärende till Ikea och då passade vi på att testa Andys lekland i Barkarby.

Andys Lekland i Barkarby



















Liksom Andys lekland i Sickla är Andys i Barkarby riktigt stort med massor av kul lek. Varje Andys lekland har sitt eget tema. I Barkarby är det djungeltema med inslag av dinosaurier.

Andys lekland Barkarby med djungeltema
























Djungeldetaljer här och var på Andys i Barkarby




















Här finns många rutschkanor. En supersnabb kana i ett rör, en stor flerfilig rutschkana med gupp som verkar vara lite av en Andys Lekland- special och mitt i leklandet finns en jättestor vulkan att klättra på. Man kan åka både i en snabb metallrutschkana eller bara kasa nedför berget.

Vulkanrutschkana Andys lekland Barkarby


















Den supersnabba rutschkanan i röret på leklandet



Rolig rutschkana med gupp, Andys lekland











































Det finns massor av gångar, broar och labyrintliknande klätterställningar att utforska och studsmattor att hoppa på.

Klätterställningar finns det fullt av på Andys Lekland

Det här tornet var en favorit på Andys i Barkarby för mina barn










































Studsmattor på leklandet

























På ett stort piratskepp och i gångarna runtom finns kanoner så att man kan ha krig mellan båten och klätterställningarna.

Piratskeppet på Andys lekland Barkarby


Slaget om leklandet kan börja! 










































Det finns inget riktigt stort bollhav utan små rum med både små och stora bollar. Vi hade kul med att kasta småbollar på varandra och ha de stora bollarna som skydd.

"Bollhavet" på Andys lekland


























På övervåningen finns en stor bana för trehjulingar.

Cykelbana på Andys lekland i Barkarby



















För bebisar och små barn finns en egen hörna av leklandet med bollar, mjuka klossar, kuddar och annat. Den är avskiljd från de stora barnens lekland så att småttingarna inte röjs omkull av större busungar.

Lekland för småbarn

























Café
Andys lekland i Barkarby har café i egen regi. Här finns mat, glass, bakverk och drycker. Det finns gott om sittplatser och det kändes mindre kladdigt och något tystare än caféet på Andys i Sickla.

Vi fikade med kladdkaka och chokladbiskvi som dock inte smakade hembakta. Det var OK men inte mer. Ett plus är att Andys har gratis wifi så att en latteförälder kan sitta och surfa en stund innan något barn behöver assistans.

Fika på Andys lekland i Barkarby

Biskvi och kladdkaka med marshmallows












































Tips och bra att veta

  • Andys Lekland i Barkarby har uppställningsplats för vagnar inomhus, precis framför kassan så att personalen har möjlighet till uppsikt.  Det skadar nog ändå inte att låsa vagnen. 
  • Skötrum finns, liksom barnstolar och även babysitters att låna.
  • Förvaringsskåp kostar 10 kr (ej retur) 
  • Stor gratis parkering (4 timmar p-skiva) finns precis framför huset
  • Det finns airhockeyspel, basketspel m.m. inne i leklandet som kostar 10 kr per spel. Bestäm med barnen innan hur mycket extraspel det blir, annars kan det bli jobbiga diskussioner. 
  • Vill man spara in på fikat är det inte tillåtet att ta med eget. Däremot kan man ta IKEA-besöket först, där är fikat betydligt billigare. 

Öppettider och priser

Andys lekland i Barkarby är öppet 10-19 på vardagar och 10-18 på helger. För barn över 3 år kostar det just nu 149 kr i entré. 2-3-åringar betalar 119:- . Vuxna samt bebisar/småttingar går in gratis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar