lördag 4 juli 2015

Attraktioner på Legoland, sista delen

För lite större barn finns även andra attraktioner på Legoland som inte direkt är åkturer. Här kommer fyra tips som vi och våra barn har gillat:


Trafikskole 

Trafikskolan (Trafikskole på danska) är för barn mellan 7 och 13 år (även om jag tror att 12-13-åringar kan tycka att trafikskolan är lite för barnslig). Barnen får köra små bilar på en jättefin bana och får instruktioner i högtalare (på till största delen danska dock...) och måste stanna vid rödljus, stoppskylt m.m. Man kan även tanka och tvätta bilen.

Efteråt får man ett "körkort" att ta med sig hem. Jag har inga actionshots från trafikskolan eftersom jag tyvärr varit för gammal för den alla gånger vi varit på Legoland, men den ser väldigt kul ut ovanifrån. Man ser den bra från Monorailbanan.

Trafikskolan på Legoland sedd från Monorailbanan



















Barnet i vita bilen längst bak ska kanske inte ha ett riktigt körkort än på ett tag :)





















Caféet "Pitten" precis vid trafikskolan verkar ha försvunnit i år, men annars, missa inte att gå förbi och fnissa lite åt namnet. Danska blir extra roligt ibland men de verkar ha tröttnat på alla fnissande svenskar och slagit igen.


Meny på café Pitten, Legoland

























Observera att Trafikskole är en av mycket få saker som INTE ingår i Legolandbiljetten utan måste bokas separat. Den är populär och kan enbart bokas på plats på Legoland, så skynda er dit det första ni gör om era barn bespetsat sig på en åktur.


Lego Studios

Lego Studios är biografen på Legoland. Denna är inkluderad i biljettpriset så det är bara att titta på vilka filmer ni vill. Här visas 4D-filmer som är riktigt bra gjorda. 4D innebär 3D-film plus extra effekter i biosalongen som att det blåser när det är mycket vind, att det kommer rök eller vattenstänk m.m. som förstärker upplevelsen.  Handlingen i filmerna är väl inte jätterafflande, det brukar vara legofigurer som ska slåss mot någon drake eller köra snabba bilar i jakt på ett försvunnet paket. Vi har sett Clutch Powers och Lego Racers bland annat.  Legogubbarnas dialog är minimal men man förstår ändå handlingen. Man kan välja vilket språk (danska, tyska, engelska) man vill titta på. Som vuxen har man behållning av 3D-effekterna. Barn kan nog ta till sig både spänning i filmen och effekterna.

Lego Studios är också en skön sval inomhuspaus när dagen på Legoland blir för lång och het, eller en torr tillflykt när det spöregnar. Dagens filmprogram visas på en skylt utanför entrén till Lego Studios.

Exempel på dagsprogram, Lego studios 4D-film

























3D-glasögon lånas ut en bit in i entrén till biografen och finns till både barn och vuxna.

Snygga gula 3D-glasögon på en förväntansfull publik på Legoland










Falck fire brigade

Falck fire brigade är en aktiv attraktion med ett inslag av tävling även om man inte vinner något annat än äran. Tillsammans med dina lagkamrater ska du köra brandbilen fram till ett hus där det "brinner" och släcka elden genom att spruta vatten i hål i väggen på huset. När tillräckligt mycket vatten nått hålen ska brandbilen åka tillbaka till stationen. Första brandbil tillbaka vinner.

Legoland är fullt av finurliga detaljer överallt, det gör parken fantastisk

Några på brandbilen får sikta med slangarna (lämpligast barnen i sällskapet) medan några andra pumpar fram vatten. Det är ganska tungt att pumpa och om man har lite tävlingsinstinkt och därmed pumpar järnet så kan man få lite träningsvärk efteråt.

OK brandmän, är ni redo? 


Brandbilar på väg tillbaka efter att det sprutats vatten på husen









































Även mycket små barn kan åka med i brandbilen och bara titta men då det kan bli lite hetsigt- ni känner ert sällskap bäst- är det bäst att en vuxen avdelas till att bara ha koll på lillplutten i så fall.

Falck Fire brigade är populärt. Gå dit sent eller allra först på dagen, eller använd Expresspass. 
För övrigt finns en stor, låg trappa precis vid Falck Fire Brigade, bra matsäcksplats,


Atlantis

Detta är en av mina personliga favoriter på Legoland. I stort sett är Atlantis ett stort akvarium med stora inslag av lego. Attraktionen börjar med att man går in i en biosalongsliknande gul lokal som är en ubåt. Där visas en animerad legofilm som handlar om hur en ubåtskapten upptäcker det försvunna Atlantis.

Atlantis - ett akvarium på Legoland

Efter filmen öppnas dörrarna in till ett stort akvarium där man kan gå i egen takt. Framför många akvarier finns en liten knapp man kan trycka på för att få någon av legofigurerna att t.ex. bubbla. Kul för små barn, vet vi av erfarenhet. Det finns legodykare och legoubåtar och vackra fiskar att titta på.

Legodykare på Atlantis Legoland


























Akvariet är stort och innehåller också en häftig undervattenstunnel. Omgiven av ett välvt tak kan man titta på hajar, rockor m.m. som stryker precis över huvudet på en. Riktigt fin och häftig upplevelse.

Hajtunnel Atlantis Legoland


Häftigt att se hajar så nära...































...och att nästan kunna klappa en rocka


















För barn och smidiga vuxna finns också små undervattensutkiksplatser i stora akvarier i slutet av Atlantislokalen. Man kan klättra in och titta upp i en glaskupa som gör att det känns som om man befinner sig mitt i akvariet.


Ett litet barn bland fiskar och krabbor


















Småakvarier runtom i lokalen innehåller speciella fiskar som t.ex. sjöhästar och sjöhästungar och det finns också öppna små bassänger där man kan känna på krabbor och annat spännande under översyn av Atlantis personal,


Akvariefiskar på Atlantis Legoland

Roligt att undersöka undervattensdjur genom ett tittglas




































Barnvagnar måste parkeras utanför Atlantis, men annars är småttingar också välkomna. Atlantis tar in ganska mycket folk åt gången men är det lång kö fungerar Expresspass här också.

Detta är det hittills sista inlägget i Legolandserien. Övrigt om Legoland, tips och berättelser, hittas via taggsökning på Legoland eller via länkar nedan:

Legolandlänkar:

Expresspass
Billigare entrébiljetter
Gratis Legolandbiljetter 2015 (uppdaterat juli 2015)
Tips på mat och dryck
Boende Legoland
Hotell Legoland - lugn lunch
Legoland med små barn
Legoland med större barn








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar