fredag 3 juli 2015

Legoland : Åkturer för större barn

Legoland är roligt för både små och stora barn. Vi har varit där när äldsta barnet var 9 år och då är Legoland fortfarande tillräckligt kul. När barnen blir ännu större finns det några lite häftigare berg- och dalbanor men jag skulle säga att Legoland passar barn upp till runt 12 år. Det är fint och roligt att gå där när man är äldre också men någon klockren tonårspark är det inte.

Med det sagt- här kommer några av de åkturer som inte beskrevs i småbarnsinlägget:


Frog Hopper

Frog Hopper är som ett litet litet "Fritt Fall" med studs. Barnen sitter i en liten soffa som åker upp i ett litet torn Därefter faller soffan ned och studsar därefter upp och ned längs tornet. Jag har inte åkt den själv men vi har haft med en ganska skrajsen sjuåring som klarade åkturen galant.


Froghopper Legoland Billund


















Kålorm

Kålormen ligger precis bredvid Frog Hopper och är en attraktion som går runt, runt och dessutom har ett lite guppande spår som ger en aning berg- och dalbanekänsla. Det suger till i magen även på en vuxna. Vi har testat denna attraktion på två olika treåringar. Den ena hade jättekul, den andra var jätterädd. Men från fyra år och uppåt kan vi rekommendera den. Åkturen har oftast inte så långa köer då ormen sväljer rätt mycket folk och åkturen är kort. En Legolandklassiker som rekommenderas.

Kålormen, rolig och snurrig attraktion på Legoland


















Det går undan och runt runt i Kålormen i fin Legomiljö


















LEGO Canoe

LEGO Canoe är en flume ride, d.v.s. en åktur där man åker snabbt nedför ett vattenfall och blir blöt. För att vara en flume ride är den ganska mild, men de allra minsta barnen kan bli rädda och barn under 120 cm ska ha vuxet sällskap. Turen med kanoten går via fantastiska bergslandskap med legodjur. Fint att titta på. I slutet kommer en lång backe och en rejäl SPLASH!

LEGO Canoe är en populär åktur med väntetider uppåt 30-50 minuter så här är det verkligen läge att använda sig av Expresspass.


Lugn och fin åktur till att börja med i LEGO Canoe

















Kanottur genom tunnel, Legoland LEGO Canoe


















Fantastiska legolandskap som överallt på Legoland




















Här är vattenfallet- gör er redo för.....

























...en rejäl...

























SPLASH!!!


























Vikings River Splash

En annan blöt och populär åktur är Vikings River Splash. Här åker man istället i snurrande korgar i vikingmiljö övervakad av en legodrake. Blöt blir man likafullt! Vikings River Splash är också en populär åktur, använd gärna Expresspass här också.


Vikings River Splash Legoland















Roliga legodetaljer på Vikings River Splash Legoland

















För sent att ångra sig....
















Högst upp, redo för vattenfallet















Snart är det dags för ännu en......














SPLASH på Legoland!!!





























Templet

Templet är en åktur där man åker i en jeep genom en mörk bana full av mystiska figurer och föremål försedda med lampor i olika färger. Din uppgift på åkturen är att skjuta prick på ormar, skelett och annat som dyker upp för att samla så många poäng som möjligt. Riktigt rolig åktur för både barn och vuxna. Tävlingsinstinkten kommer fram och det är kul att försöka slå sina egna poäng eller sina medpassagerares!

Templet har ofta lång kö, använd Expresspass, eller gå väldigt sent på eftermiddagen. Vi har varit där någon halvtimme innan stängning och då kunnat susa igenom en alldeles tom köfålla utan expresspass. Kön är inte jättetrist att stå i då det finns massor av fina legomiljöer att titta på.

Fina Indiana Jones-inspirerade miljöer, Templet Legoland




















Mumier, pelare och hieroglyfer pryder köområdet till Templet


















Legojeeparna i Templet

























Draken

Draken är en berg- och dalbana som går inne i en stor borg. På väg in till Draken kan man se fina legobyggen med skatter och drakar. Berg- och dalbanan är en ganska mild sort, men det är ändå lite drag i den. För en 6-7-åring kan den vara lite läskig på sina ställen, men inga jättebackar eller loopar. Expresspass går att använda för Draken som är populär och därmed ofta har lång kötid.

Det går inte att fotografera när man åker Draken så istället får ni en bild från en liten teaterpjäs som spelades utanför Drakborgen.


En dansk drake- kusin till Bolibompadraken?


























Pirate Wave Breaker

Pirate Wave Breaker är lite som den gamla klassikern Vikinggungan på Gröna Lund. Man sitter i ett skepp som gungar och slänger fram- och tillbaka. Inte den lämpligaste åkturen att börja med direkt efter lunch, men kul!


Pirate Wave Breaker på Legoland- inte för de vekmagade

















Pirate Splash Battle

I Pirate Splash Battle färdas du på en båt försedd med vattenkanoner. Man skjuter på de andra båtarna men även på besökare som passerar förbi på land och kan försöka pricka er med de vattenkanoner som finns fästa på staketet runt åkturen. Det är roligt att både åka och att stå på land och försöka pricka båtresenärerna. Åkturen kan bli riktigt blöt- en skön variant av vattenkrig.

Pirate Splash Battle på Legoland- för liten för att åka men inte för att blöta ned folk :)

























Piratkarusell

Piratkarusellen är som en typisk tekoppsattraktion, man sitter i en snurrande tunna och ju mer man vrider på skivan i mitten, desto mer snurrar man. Vi fick till rätt bra fart på vår tunna. Kort, klassisk åktur med oftast inte så långa köer.


Piratkarusellen på Legoland 


















Fler åkturer

Legoland har ännu fler åkturer än vad som beskrivs här. Vi har inte testat alla, trots fyra besök på Legoland. T.ex. finns X-treme racers för större barn, Polar land m.m. m.m. Alla åkturer finns beskrivna HÄR på Legolands hemsida. Ett inlägg till kommer om Legolandattraktioner som inte är åkturer, men sedan får ni åka dit själva och uppleva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar