söndag 18 oktober 2015

The Reef Scandic Fredrikshamn

Nu är det snart höstlov och för er som har lust att resa iväg men inte så långt kommer här ett tips: 
I höstmörkret och kylan kan man vilja bada och få lite värme. Ett enkelt sätt att få detta utan att t är att besöka  Scandic The Reef i Fredrikshamn, Danmark.
Här finns ett stort tropiskt äventyrsbad med karibiskt pirattema. Vår familj har besökt The Reef två gånger, på höstlovet och på sommarlovet. Höstlovsbesöket omfattade 3 dygn, vilket var mer än tillräckligt för att hinna med allt badande vi kunde önska.


Scandic The Reef Fredrikshamn

Fredrikshamn
Vi hade med oss bilen på Stena Line från Göteborg till Fredrikshamn. Från hamnen i Fredrikshamn är det gångavstånd till Scandic The Reef så man behöver inte ha bil. Utanför hotellet finns en gästparkering.
Hotellet ser inte mycket ut för världen sett utifrån, en ganska trist tegelbyggnad. Men så fort man kommit in i den vackra och mysiga lobbyn blir man badsugen. Här finns karibieninspirerade möbler, växter, en brasa och små dekorationer här och var.  När vi checkat in i receptionen fick barnen pirathattar.
Piratrum
Vi lyxade till det med familjerum i piratstil, vilket rekommenderas. De vanliga rummen var rätt trista. Kostar man på sig ett piratrum blir upplevelsen mycket roligare. Förutom pirattemat i det fina rummet ingår brädspel för barnen, en skattkista med leksaker, bl.a. miniskattkistor med fina små juveler i plast, piratsablar och annat. Det finns också Nintendo Wii med spel samt en bokhylla med (danska) böcker.

Mysigt piratrum, Scandic The Reef Fredrikshamn



Skattkista ingår, bebisar verkar föredra mammas handväska

Nintendo Wii-kontroller och skattkisteinnehåll i piratrum Scandic the Reef


Piratböcker i piratrummet på Scandic The Reef

Piratvapen och juveler fanns i skattkistan på Scandic The Reef


































Rummen räcker fint för en familj på 4 personer. Det enda vi saknade var ett kylskåp, vilket kan vara praktiskt för lite barnmat, mjölk till kvällskaffe/te samt för att kyla drycker. Vi löste det hela genom att ställa en matkasse utanför fönstret, eftersom det var höstlov var det kylskåpskallt ute.
Tropiskt bad
Huvudattraktionen på The Reef är äventyrsbadet som ligger mitt i anläggningen. Det är riktigt stort, med flera våningar.  På nedre våningen finns den största delen som har en djup del där man kan simma runt och hoppa från ett piratskepp. Den djupa delen ansluter till en ”strand” där det blir grundare och grundare. Då och då sätts vågmaskinen igång och då blir det stora vågor till färgglada ljuseffekter och karibisk musik.

Tropiskt äventyrsbad på Scandic The Reef, Fredrikshamn


Härlig miljö med massor av småpooler, broar och vrår

Ljud- och ljusspel när vågmaskinen går igång på Scandic The Reef

Djungellandskap på The Reef


Den djupa delen av vågbassängen med ett skepp att hoppa ifrån


Vattenrutschkana
En stor, övertäckt vattenrutschkana går igenom hela anläggningen. Den är ganska snabb, men inte för läskig för en sjuåring. Mindre barn bör åka med sina föräldrar. Det finns gummiringar att åka i som gör att det går riktigt snabbt. Åker man två stycken i en dubbelring så går det ibland lite för snabbt. Roterar man så att man hamnar med ryggen först kan man slå sig lite när man kommer till rutschkanans slut. Den mynnar i en ganska smal bassäng med hårda väggar så det kan vara på sin plats att förmana både barnen och sig själv att ta det lite lugnt.

Vattenrutschkanan på Scandic The Reef äventyrsbad




Simpuffar i vattenrutschbanan på Scandic The Reef Fredrikshamn



Utloppet från vattenrutschkanan på äventyrsbadet The Reef




Simringar gör att vattenrutschbanan på Scandic The Reef går FORT!




Bebisen fick också testa simringen - men inte rutschkanan!
























Småpooler
Här och var finns små varma bubbelpooler som är sköna att vara i. Många av dessa är djupa och relativt undanskymda.

Bubbelpool, Scandic The Reef. Hink på huvudet, simpuffar och spade

Många trappor, träd och vrår på Scandic The Reef Fredrikshamn


































Småbarnspool
En trappa upp i anläggningen finns en fin småbarnspool som är ca 30-40 cm djup bara, med en stor ”strand” där barnen kan plaska. En minirutschkana och en liten grotta finns också där.



Småbarnspoolområdet, Scandic The Reef Fredrikshamn



Rutschkana, vulkan och grotta, Scandic The Reef Fredrikshamn


















Utomhuspooler
En läcker detalj på äventyrsbadet är att man kan simma ut genom en kanal och nå en virvelpool utomhus. På hösten var det rätt kyligt ute så vi tillbringade inte överdrivet mycket tid där. Bredvid virvelpoolen fanns en varm bubbelpool men den var för det mesta ockuperad av glada danskar som drack öl, så den provade vi inte.
Lucka in till inomhuspoolerna, Scandic The Reef

Utomhuspool, Scandic The Reef Fredrikshamn

































Poolbar och mat
Bredvid den största poolen finns en poolbar som säljer dricka, kaffe, snacks och lättare mat. Barnen åt sig mätta på chicken nuggets och pommes frites. En trappa upp, vid barnpoolen, finns ett antal bord att sitta vid. Vi tjuvåt lite egen matsäck där, vet inte om det var tillåtet men det kändes bra att kunna äta annat än just friterad och blaskig läsk. Poolbaren är en sak som har förbättringspotential på Scandic The Reef. 
Poolbaren, Scandic The Reef


Stolar och cafébord finns lite här och var, Scandic The Reef




















Dyka efter piratmynt
En gång om dagen släpps piratmynt ned i en ca 3 m djup bassäng. Dessa mynt kan man sedan byta mot en glass i poolbaren. Jag lyckades norpa ett mynt, till barnens förtjusning, men vi sparade det som souvenir istället.

I poolen med glasrutor släpps mynten, ganska svåra att fånga!


















Lekrum, film och lego
I anslutning till restaurang Calypso finns en lekhörna med stora legobitar i gummi. Praktiskt med lekrum precis bredvid frukostrestaurangen så att föräldrarna kan få äta en stund ifred. Bredvid lekhörnan finns också en loungedel med sköna soffor där det visas barnfilmer.

Lekrum, Scandic The Reef Fredrikshamn

Roligt storlego på Scandic The Reef



Restaurang
I The Reef-vistelsen ingick frukost som var precis lika bra som Scandicfrukostar alltid är, inklusive pannkakor till barnen.  Frukosten äter man i restaurang Calypso, där man också kan äta lunch och middag. Vi provade faktiskt inte Calypso på dagtid utan åt istället på The Reefs andra, lite lugnare restaurang ”Det Gule Pakhus”. Här finns grillrätter samt traditionellt danska rätter som smörrebröd. De hade en grym biff och pommes frites med bearnaisesås, rekommenderas.
Riktigt god biff med bearnaisesås, Det Gule Pakhus, Scandic The Reef Fredrikshamn


Fredrikshamn med omgivningar
Vi tillbringade inte jättemycket tid utanför hotellet, men några besök i livsmedelsaffärer samt på McDonald’s blev det. På The Reefs hemsida finns det dock barnvänliga utflyktstips i närheten, t.ex. lekland. Det är också bara 4 mil till Skagen som jag gärna skulle besöka någon gång.
Åka hit:
Vi bilade till Danmark via Göteborg och Stena Lines färja. Ibland kan man hitta The Reef-paket som är förmånligt prissatta. När man är framme i Fredrikshamn ligger hotellet bara några hundra meter från hamnen. 
Hotellet kan annars bokas via Scandics egen hemsida. 
Höstlovstips, Scandic The Reef äventyrsbad!

















Tips: 


  • ICA har 20 % rabatt fredag till söndag på alla hotell under höstlovet, här.
  • Boka piratrum, hotellets vanliga rum är rätt trista men piratrummen desto mysigare. Förhöjer verkligen upplevelsen!
  • Ta med egna badkläder och badblöja, gärna flera uppsättningar så att man kan ta ett badpass på förmiddagen och ett efter lunch utan att behöva dra på sig blöta kalla kläder. 
  • Vattnet luktar lite skumt, inte som klor som man är van vid utan någon annan typ av rening används. Vi har varit där två gånger, inklusive bebis som sväljer vatten, utan att bli sjuka.
  • Ta en paus under dagen- badande är ansträngande!
  • Försök åka bara någon dag innan höstlovet börjar. Mycket bättre priser och mindre folk.
  • Ha stenhård övervakning på barnen! D.v.s bada MED dem, ca 1-2 meter ifrån och inte längre om barnen inte är mycket stora och simkunniga. Det är mörkt med många vrår överallt, djupa pooler och massor av växter och skymmande detaljer.
  • Simpuffar rekommenderas definitivt på små barn, hela tiden, det är lätt att springa vilse och trilla i vattnet. Var som en hök på barnen.  
  • Vågmaskinen är häftig men kan också lätt välta omkull ett litet barn som syns dåligt i mörkret. Hela badet är ganska svåröverskådligt. Badvakter finns men inte överallt, så håll järnkoll!!!
  • En viss försiktighet bör också iakttas i rutschkanan, man får upp rejäl fart och kan råka slå runt med gummiringarna. 
  • Med försiktighet och konstant övervakning kan man ha jättekul! Som vuxen får man offra sig och det är fantastiskt kul att leka med barnen i vattnet när man väl börjar. 
  • Fritt wifi finns i hela hotellet































































1 kommentar:

  1. Tack för jättebra info för oss som sitter och ska boka The reef. Perfekt med input från några som varit där!

    SvaraRadera