lördag 31 oktober 2015

Comic Con Stockholm 2015

Sedan igår, fredag, till och med imorgon söndag 1/11 pågår Comic Con Gamex på Friends Arena här i Stockholm. Comic Con är en serietidningsmässa som finns på flera ställen i världen och ofta refereras till i t.ex. The Big Bang Theory. Gamex är en spelmässa för dator- och TV-spel, kortfattat, och när man slår ihop Comic Con och Gamex blir det en riktig drömmässa för alla som gillar superhjältar, cosplay, serier, tv-spel och fantasy.


Comic Con Gamex 2015




















Tv-spel på Comic Con Gamex



















Våra barn gillar konceptet skarpt och har varit på Gamex/Comic Con flera år i rad. Tidigare har mässan hållit till på Kistamässan men nu har man slagit på stort och intagit Friends. Det verkar vara en väldigt kul mässa. Pappan och storbarnen med kompisar var där igår och är där även idag medan jag passar lillplutten. Han skulle nog gilla att springa runt på mässan också men det mesta är lämpat för tweens/tonåringar och passar väl från 6-7 år och uppåt.

Cosplay på Comic Con Gamex

























Igår tittade barnen bl.a. på kända youtubers som var inbjudna till en panel där man kunde ställa frågor. Det var ett helt gäng kändisar som barnen hade koll på. Den enda jag hade koll på var Clara Henry. Idag kan man också träffa youtubers, bland andra Daniel och Emil Norberg som är galet begåvade när det gäller att göra humormusikvideos. Spana in deras melodifestivalenvideos på youtube och njut!

Bild från idag, Daniel och Emil Norberg (med min hemlige son i mitten)













Det finns konstiga japanska läskedrycker att köpa, man kan köpa superhjältetröjor och snygga pacmanlampor. Största barnet köpte en cool oversized mangamössa igår och jag misstänker att en Pacmanlampa kommer hem till oss idag.

Batmobilen på Comic Con Gamex



















Man kan spana in en fullstor version av Batmobilen, lära sig hur man gör datorspel, träffa skådespelare från Game of Thrones, hälsa på Kung Fu-pandan, spela olika nya spel (t.ex Halo 5), se på Star Wars-parad, lyssna på många olika föredrag om cosplay, hur man bygger sin egen R2 och mycket mer.

Så alla ni med höstlovsbusiga barn som gillar youtube, serier, superhjältar eller tv-spel, bege er till Friends idag eller imorgon för en riktigt kul mässa!

Öppettider:
Comic Con har öppet till 19 idag och från 10-18 imorgon söndag

Priser:
199 kr för vuxna (1-dagsbiljett)
90kr barn 3-9 år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar