söndag 1 november 2015

Filmen Pixels

Som spelintresserad och lite nördig familj ville vi såklart se filmen Pixels med Adam Sandler i huvudrollen. Kortfattat handlar filmen om att jorden attackeras av rymdvarelser. De har tagit emot en gammal utsändning från en tv-spelstävling på 80-talet och tolkat den som en krigsförklaring. Därför anfaller de nu jorden i form av olika TV-spel och för att besegra rymdvarelserna måste människorna vinna i TV-spelen.

Pixels, bild lånad från sf.se


Pixels har fått mycket dålig kritik i många tidningar. Antingen har vår familj usel filmsmak eller så tog kritikerna filmen på för stort allvar. Vi tyckte att filmen var riktigt kul att se. Ingen kulturell höjdpunkt och ingen oscarsvinnande handling men två roliga actionspäckade biotimmar.

Våra barn är i perfekt tv-spelsålder och själva är vi föräldrar såpass gamla att vi fick nostalgikänslor av de gamla spelreferenserna i filmen. Det var bra gjorda specialeffekter, färgglatt, fartfyllt och ganska kul. 
Mycket action i Pixels, bild lånad från sf.se












Av oss får Pixels ett helt OK betyg, vi tyckte att det var en rolig film och skulle kunna tänka oss att se den igen som fredagsfamiljefilm. Inte så trovärdig handling men välgjord rent formatmässigt med extra allt på miljöer, animationer och action. En helt OK TV-spelsfilm som alla nördar upp till 11-12 år och därefter från 35 och uppåt kan njuta av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar