tisdag 17 december 2013

Pizzeria Lilla Italien Tyresö

Efter att man varit på besök hos Annas pepparkakors fabriksförsäljning rekommenderas varmt en måltid på Pizzeria Lilla Italien i Tyresö.

Är en pizzeria verkligen värd ett blogginlägg kan man ju undra. Ja, denna pizzeria är värd ett blogginlägg. De har några av de godaste och fräschaste pizzorna vi har träffat på i Stockholmsområdet.

Stockholms godaste pizzor?
Pizzeria Lilla Italien har allt som en klassisk pizzeria brukar ha på menyn. Här finns de vanliga klassikerna som Vesuvio, Hawaii, Bussola m.fl. Skinkan på dessa är inte av "skrap"-modell, d.v.s. oidentifierbara strängar av skinkmos, utan riktiga fräschare skinkbitar. Är man på Lilla Italien bör man testa deras lite lyxigare pizzor med mozzarella. Bland dessa finns t.ex. Bresaola, med torkad oxfilé, pinjenötter, lök, färsk basilika, färska champinjoner, mozzarella och färsk tomat.


Pizza Bresaola med mozzarella på Pizzeria Lilla Italien
En annan favorit är mezza luna, halvinbakad pizza med prosciutto, ruccola, olivolja, mozzarella och havssalt samt skinka i den inbakade delen. Den vegetariska pizzan med färska champinjoner, lök, paprika, oliver, kronärtskocka och sparris (ej mozzarella) är också en riktig höjdare.

Bröd och pizzasallad
Pizzeria Lilla Italien har färska trekanter av sitt goda pizzabröd och välkryddad pizzasallad.

Lokal
Pizzeria Lilla Italien ligger i ett gathörn i Tyresö nära industriområdet där Annas pepparkakor finns. Huset är ganska fult från utsidan men inuti består inredningen av varma röda färger och ekmöbler. Längs väggarna finns italienska delikatesser att titta på och att köpa hem om man vill.

Varma röda färger och ek, inredning på Pizzeria Lilla Italien Tyresö
 
Interiörbild sedd från kassan, Pizzeria Lilla Italien Tyresö


Barnvänlighet
Även när det gäller barnvänlighet är Pizzeria Lilla Italien ett strå vassare än sina konkurrenter. De bjuder inte bara på klubbor utan barnen fick även varsin leksaksbil i present, vilket var mycket uppskattat.

Bebisen gillade bilen från Pizzeria Lilla Italien

Barnpizzor, hamburgare och lasagne samt annan barnmat står på menyn. Det finns barnstolar. Personalen värmer gärna din medhavda babymat och serverar med en tallrik till. En stor och fräsch kundtoalett finns precis vid entrén.

Hygien
Pizzeria Lilla Italien var 2010 en av endast 3 pizzerior, av totalt 39 stycken i Tyresö, Nynäshamn och Haninge, som fick helt godkänt vid inspektion av Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund. Källa: Lokaltidningen Mitti Tyresö 2010 november

Parkering
Det finns parkering precis utanför, glöm inte att ställa P-skiva på 2 timmar. Skyltar om detta sitter även på väg in till pizzerian.

Hitta hit
Pizzeria Lilla Italien ligger i hörnet Radiovägen 5/Bollmoravägen. Hit kör man med bil, väg 229 och sedan avfart Bollmora. Med buss kan man åka t.ex. blåbuss 812 eller 873 från centralen och gå ca 400 meter.
Pizzeria Lilla Italien, Tyresö, exteriörfoto i decembermörkret

Öppettider
Måndag till fredag 10-21
Lördag till söndag 12-21

Rekommendation
Pizzeria Lilla Italien är en ganska vanlig men snäppet bättre pizzeria med i vårt tycke Stockholms godaste pizzor. Att åka ut till ett industriområde i Tyresö enbart för pizzorna kanske är lite att ta i men om man ändå är i närheten av Tyresö rekommenderas detta matställe varmt som ett stopp på vägen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar