söndag 15 december 2013

Annas pepparkakor fabriksförsäljning

Annas pepparkakor i Tyresö

Populära Annas pepparkakor har sin fabrik i Tyresö strax utanför Stockholm. Året runt kan man nästan över hela centrala Tyresö känna doften av pepparkakor när vinden ligger på åt rätt håll. De flesta känner troligtvis till Annas pepparkakor men kanske inte att Annas pepparkakor har en liten butik med fabriksförsäljning av pepparkakor precis i anslutning till fabriken.



Annas pepparkaksfabrik Tyresö


Den lilla butiksentrén till fabriksförsäljning Annas pepparkakor, dörren till vänster i bild


I fabriksbutiken kan man köpa pepparkakor med kort utgångsdatum för 5:-  paketet. Har de haft otur i fabriken kan man som kund ha tur att få köpa lite mindre snygga men ändå goda pepparkakor till ett mycket bra pris.




Annas pepparkakor fabriksförsäljning - butiken

Många olika sorters Annas pepparkakor till bra priser
Vi har provat många olika sorters Annas pepparkakor genom åren. En riktig höjdare, som tyvärr inte finns kvar i sortimentet, var fullkornspepparkakor. Enligt damen som jobbade i butiken blev det för mycket produktionsproblem med de lite mer skrovliga pepparkakorna som inte alls ville lägga sig snyggt i kartongerna utan fastnade här och var i maskineriet och orsakade mycket kross. Synd, för fullkorn var riktigt riktigt goda, särskilt tillsammans med mögelost.

Inköpen
Vi hade redan tjuvstartat med pepparkaksinköpen och har mandel, kardemumma och välkryddade pepparkakor hemma. Nu fyllde vi på med chokladmint samt två vackra plåtburkar med blommor och hjärtan.



Annas pepparkakor - dagens inköp: Två kartonger chokladmint och två fina plåtburkar

Fin kasse med läckert innehåll från Annas pepparkakor fabriksförsäljning

I butiken finns vackra plåtburkar med Annas pepparkakor traditionella blommor eller hjärtan. Här finns också lite mer spännande pepparkakssmaker som kardemumma, choklad&mint, apelsin samt cappucino. Annas pepparkakshus i byggsats finns att köpa för 20 kronor styck.

Kan man inte bestämma sig så finns en kombinationspåse för 100 kronor med ett urval av olika smaker och former på pepparkakor.

Hitta hit:
Med bil kör man mot Tyresö, på Tyresövägen (väg 229) och svänger av mot Bollmora. Därefter kör man en bit in i området och in i det lokala industriområdet till adressen Radiovägen 23. Bäst är att titta på en karta, men det är inte speciellt långt ifrån Tyresövägen även om man behöver köra en bit väl inne i industriområdet också.

Kommunalt:
Åk t.ex. blåbussar 872 eller 875 mot Tyresö Centrum eller Tyresö Kyrka och byt därefter lokalt i Tyresö till buss som går till Radiovägen. Därifrån är det gångavstånd till Annas fabrik och butik.

Öppettider fabriksförsäljning (uppdaterade december 2015):
Fram till v.49
Måndag-Fredag 07.00-17.00
Vecka 50 och 51 har Annas kortare öppettider, vilket vi upptäckte när vi nyss skulle åka dit.
Bäst är att kolla aktuella tider på Annas hemsida.


Barnvagn och parkering:
Det går utmärkt att parkera precis utanför butiken. Barnvagn inne i själva butiken rekommenderas väl kanske inte eftersom butiken är väldigt liten. Det går att ställa barnvagnen precis utanför butiken.

Tips:
Våga prova de lite annorlunda pepparkakssorterna. Kardemumma har blivit en favorit hos oss.
Glöm inte att komma överens med barnen om hur många pepparkaksförpackningar och sorter de ska få köpa, redan innan ni går in i butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar