söndag 22 december 2013

Jullovstips: Filmen Turbo

Dreamworks senaste film Turbo handlar om en liten snigel som drömmer om att få bli riktigt snabb. Han jobbar på en tomatodling med sin lugnare storebror Chet. Chet och de andra sniglarna på tomatodlingen är nöjda med sin tillvaro, men inte Turbo. Varje kväll tittar Turbo på racerlopp på TV, där föraren Guy Gagné ständigt vinner. Han är Turbos stora idol.

En dag händer något som förändrar hela Turbos liv. Han träffar helt nya vänner och får sitt livs chans. Eftersom detta är ett jullovstips ska inte handlingen avslöjas mer än så.


Bild lånad av www.sf.se
Filmen Turbo är snyggt gjord med roliga karaktärer och vackra färger. Den är actionspäckad och karaktärerna är roliga. Handlingen är någotsånär logisk och man sitter och håller tummarna för Turbo.

Men varken filmen som sådan eller handlingen känns riktigt nyskapande. Handlingen och moralen i filmen påminner inte så lite om den första Bilar-filmen. En snigel i huvudrollen i en film är kanske inte så vanligt, men annars känner man igen temat och handlingen som är ganska förutsägbar.

Trots att filmen kanske inte lämnar något extremt bestående minne tycker jag att den är sevärd. Vi hade en rolig dryg timme i biomörkret och filmen är engagerande och spännande medan man tittar på den. Signaturmelodin "Snigeln är snabb" fastnar rätt bra i huvudet också.

Biljetter till filmen Turbo - 3D är absolut inte nödvändigt
Vi såg filmen i 3D för att det råkade vara en 3D-visning den tiden som passade oss, men det var inga speciella 3D-effekter. Varken barnen eller jag var imponerade, så om man vill spara lite pengar kan man med fördel gå på en vanlig visning istället.

Sammanfattningsvis får filmen Turbo en positiv rekommendation av oss. Den är lite mysig, spännande och rolig men inte så mycket mer.

SF Bioklubben - bra för stora och små filmälskare. Bild lånad av www.sf.se
Tips! Om ni inte har gått med i SF:s bioklubb ännu, så gör det. Rabatt på biogodis och annat får man direkt och dessutom går det fort att samla ihop till biobiljetter eller popcornmenyer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar