tisdag 25 februari 2014

Olympic Day

I söndags var det sista dagen av OS i Sotji och vi passade på att få en extra OS-dos genom att åka in till Kungsträdgården och Olympic Day. Olympic Day är ett arrangemang från Sveriges Olympiska Kommitté i samarbete med bl.a. Nordea, Arla, Samsung, Viasat, Vattenfall och Adecco.

I Kungsträdgården kunde man prova på en mängd olika sporter. Det första vi hittade var hockey och bandy. Man fick prova att göra mål med riktiga klubbor, puck respektive boll och så fick man hastigheten i sitt slagskott uppmätt.

Prova-på-bandy och hockey på Olympic Day i Kungsträdgården
Därefter provades curling på en bana som var uppsatt i den just nu tomma fontänen i Kungsträdgården. Det var lite kö så barnen fick bara skjutsa iväg en sten var. Den riktiga curling-feelingen infann sig troligtvis inte och curlingföräldrarna lyckades inte heller ordna någon VIP-plats i kön så barnen gick vidare till skidskytte.


Curling i Kungsträdgården

Curlingbarn och curlingföräldrar

Man fick bara prova skytte-delen av skidskytte men det var nog så svårt. Det var 8-årsgräns så bara ett av våra barn fick prova. Jag fick offra mig och delta jag också, det fanns ingen övre åldersgräns för mammor. Det var riktigt kul, men svårt att titta genom det pyttelilla siktet. Jag kunde tyvärr inte tygla min vinnarinstinkt utan knäckte ut mitt barn plus det okända barnet som också deltog. 4/5 träffar vann jag med. Mitt barn lät sig inte nedslås utan vi fortsatte förbi sittkälken (någon sorts kälke på skidor) och skridskobanan. Barnen var inte sugna på att åka.

Klurigt skidskytte 
Måltavlorna för skidskyttet i Kungsträdgården
Ett antal företagstält fanns borta vid den stora scenen. Maken fastnade framför den extremt stora storbilds-TV:n som direktsände hockeyfinalen mellan Sverige och Kanada.
Hockeyfinal på storbilds-TV i Kungsträdgården
Barnen tog sikte på Arlas tält där det bjöds på saftiga stora kanelbullar och mjölk.

Goda kanelbullar och mjölk från Arla

Tävling hos Arla, gissa hur många kossor det är i röret

Kanelbulle från Arla. Dagens höjdpunkt enligt de osportiga barnen
Nordea bjöd på godis, nyckelringar och blåbärssoppa. Vattenfall gav oss stegräknare så att vi kan se hur mycket vi rör oss.  Som sista sportgren försökte sonen testa backhoppning men tröttnade på alla barn som trängde sig i kön.
Nästan snöfri backhoppning i Kungsträdgården
Istället lockade NK med lyxig NK-mint. Vi tog en sväng på kaffe- och teavdelningen och köpte NK-mint och lösgodis innan vi åkte hem och såg det sista av den inspelade hockeyfinalen.

NK-mint
Det infann sig ingen riktig vintersport- eller OS-känsla på Olympic Day, mycket beroende på att det i princip helt saknades snö och att vädret var ganska gråtrist och mulet. Men det var ett kul initiativ av SOK m.fl. så vi kommer nog att åka in till stan nästa gång det blir ett liknande arrangemang.

Tips:
Även om Olympic Day är slut i Stockholm kommer man att turnera vidare genom landet. Var man kan få prova OS-sporterna framöver ser man här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar