tisdag 4 juni 2013

Hågelbyparken

Hågelbyparken ligger i Tumba söder om Stockholm. Den vackra herrgårdsbyggnaden byggdes i början av 1900-talet. Runt denna finns en vacker stor park med mycket roligt att göra för både vuxna och barn.

Hågelbyparken, bild lånad av www.hagelby.se
Hitta hit
Det är lätt att ta bilen till Hågelbyparken. E4 söderut och sedan följa skyltar vid Tumba. Det finns en stor bekväm parkering. Det går också att åka buss från Tumba C eller t-banestation Alby.

Att göra
I Hågelbyparken finns ett antal olika barnaktiviteter. En stor fin lekplats, 4H-gård med djur att klappa, ponnyridning, fågelholkssafari och en järnåldersby. När vi besökte Hågelby med två småkillar hade vi dock bara ett mål: Bilarna!!!

Trafiklek
Trafiklekplatsen i Hågelby är som ett litet litet lådbilsland. Det är inte på långa vägar så utbyggt som Lådbilslandet i Nykvarn, men den lilla trafiklekplatsen som finns är fint gjord. Man betalar inget inträde utan beger sig helt enkelt till trafiklekplatsen med påsar fulla av 10-kronor.

Trafiklek Hågelbyparken
  
Fina bilar - följ trafikreglerna :)

När en ledig bil finns är det bara att sätta sig, stoppa i en tiokrona och köra. Det kan vara lite svårt för mindre barn med motoriken. Vi hade med oss en treåring som inte klarade gaspedal och att styra samtidigt. Bilarna är lite för små för att en vuxen ska kunna hjälpa till med körningen. Men har man ett snällt storasyskon, kusin eller kompis så går det fint.

Hågelbys minibilar går bra med hjälp av storebror
Bilarna går långsamt så skaderisken är liten även om man får se upp lite med klämskador om ett ben eller arm skulle hänga utanför bilen i en krock.
   
Se upp för att krocka!

Öppettider
Hågelbyparken år åtkomlig hela dygnet men bilarna i trafikleken låses in kl. 17.

Mat och dryck
Vi hade med oss picknick i form av pannkaksrullar med sylt som vi åt på en filt under ett stort träd. Efter bilkörningen lyxade vi till det med glass och dricka på fina caféet Anna Giertz.

Café Anna Giertz, bild lånad av www.hagelby.se

Rekommendation
Vi har bara testat trafikleken och caféet och lekplatsen. Några djur hann vi inte med vid vårt besök, barnen var för bilfokuserade. Bilarna och området med trafiklek är mycket välgjort så det är värt ett besök bara i sig. Caféet var trevligt med goda bakverk och omgivningarna i parken är som sagt mycket vackra. Ett ställe för hela familjen.
 
En del av den fina lekplatsen på Hågelby Gård


Tips
Ta med många tiokronor. Det är en bit att gå om man ska växla pengar.
Ta gärna med picknick. Det finns stora gräsmattor att sitta på. Som förälder kan du sitta nära trafikleken på gräset och dricka medhavt kaffe tills ditt barn krockar alternativt får slut på pengar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar