lördag 1 augusti 2015

Brostugan minigolf


Brostugan är ett mycket trevligt ställe att besöka på sommaren. Brostugan ligger på Kärsön, mycket nära en bro (Nockebybron). Här finns restaurang/café, minigolf, båtuthyrning och även frisbeegolf. Vi brukar åka hit för minigolfen och var där senast igår. Då hade vi faktiskt hela banan för oss själva en stund eftersom det kom täta regnskurar. Några foton här nedan är från igår, några från tidigare soligare besök.

Brostugans café och minigolf, Bromma











Brostugans minigolfbana har funnits sedan jag var ganska liten, så åtminstone en 20-25 år. Banan har hållit varierande kvalitet men på senare år har den rustats upp och blivit fin igen. Ganska fin ska man väl säga, banorna har fortfarande lite patina och är lite väl sneda på vissa ställen tyckte vi under gårdagens runda.

Här finns lite ovanligare banor, både tekniskt sett och konstnärligt sett. Det är inte som en äventyrsgolfbana, men lite åt det hållet. När jag var liten fanns en bana där man skulle ta i allt man hade för att slå upp bollen för en ramp så att den hamnade i en nätkorg. Det var riktigt svårt att slå rejält hårt och samtidigt riktigt rakt. Den banan har ersatts med en tristare variant men många av guldkornen från sent 80-tal eller tidigt 90-tal finns kvar. T.ex. bana 1 där man ska slå sig igenom eller förbi Brostugan i miniatyr. Eller bana 16 med en loop och bana 17 där man ska slå rakt och fint genom en blomsterrabatt.

Bana 1 med Brostugan i miniatyr























Bana 2 Brostugan- här krävs rätt hårdhet i slaget för att komma igenom









Bana 3 på Brostugan
















Härlig miljö på Brostugans minigolfbana
























Igår hade vi hela banan för oss själva p.g.a. regnet



















Många fina banor med loopar, blommor och backar





















I anslutning till minigolfen ligger Brostugans café. Här har utbud och kvalitet också varierat genom åren men det har alltid funnits glass och lättare fika. Sommaren 2013 hade caféet ett riktigt bra utbud på både fikabröd och maträtter. Vi åt bland annat en mycket god räksallad följd av äppelpaj och även chokladkaka av kladdkaketyp. Trevligt.

Räksallad, Café Brostugan sommar 2013

















Brostugans café





























Gårdagens besök resulterade i kladdkaka, blåbärspaj, brownie och chokladbiskvi. De två sistnämnda bakverken tillhörde barnen och åts upp innan jag hann snyggfota dem till bloggen.


Brostugans café, interiör























Aptitligt presenterade tårt- och pajbitar, Brostugan















Smarrig kladdkaka och blåbärspaj


















Brostugan hyr också ut båtar, vilket provades förra sommaren. Härligt att kunna ro ut på Mälaren och spana in de lyxiga Brommavillorna.

Avslappnad båtstil- det var pappan som rodde























Sommar 2015- vädret lockar inte lika mycket att hyra båt på Brostugan 

















Brostugan tar man sig lätt till med bil, det brukar finnas parkering även om stället är populärt sommartid. Det finns även bussförbindelse från Brommaplan, inte långt att gå från busshållplatsen. Att hyra båt är riktigt somrigt och Brostugans café är trevligt och har ett stort och gott utbud. Ett smultronställe i Stockholm.

Brostugan rekommenderas verkligen. Minigolfbanan är riktigt fin och fantasirik. Det enda negativa är att minigolfbanorna är lite sneda här och var, vilket kan irritera en tävlingsinriktad bangolfare. Vill man spela minigolf på riktigt bra banor beger man sig till Stockholms Bangolfklubb i Hägersten.


Inhägnad lekplats i anslutning till café Brostugan



















En solig sommarkväll kan avslutas med uteschack på Brostugan












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar