onsdag 1 januari 2014

Enskede rackethall

Gott nytt år! Här kommer ett sportigt Stockholmstips för barn och vuxna. Börja ert nya träningsår med en timme badminton, squash, tennis eller pingis tillsammans med familjen i någon av Stockholms racketsporthallar. En riktigt bra och trevlig sporthall är Enskede Rackethall.

Enskede rackethall från utsidan
Hitta hit:
Enskede Rackethall ligger på Sockenvägen 290 i Enskede. Hit tar man sig lätt med bil, men även med buss 144 från t.ex. Gullmarsplan.

Priser:
Priserna för de olika racketsporterna varierar beroende på tid på dagen samt helger men för badminton ligger priset just nu på 165 kr/timme på vardagar efter 15.30. Före 15.30 är priset 130 kronor/timme. Prislista för alla sporter samt information om kontraktstider m.m. hittas på Enskede Rackethalls hemsida.

Öppettider:
Öppettider i Enskede Rackethall är:
06.15-23.00 måndag till torsdag
06.15-22.00 fredagar
07.15-18.00 lördagar
08.15-23.00 söndagar

Om hallen:
Enskede Rackethall är från 1985 och utbyggd 2010. Här finns badmintonbanor, squashbanor, pingisbord och tennisbanor som alla är i bra skick. Badmintonbanorna, 19 st, är mycket fina med parkettgolv.

Badmintonbanor i Enskede rackethall
Badmintonbana i närbild, Enskede rackethall
Tennisbanor, Enskede rackethall
De sex squashbanorna har också parkett och ligger välbelysta precis innanför receptionen. Pingisbord finns på två olika våningar och är väl inhägnade med nät. På övervåningen finns också ett gym.

Squashbana i Enskede rackethall


Pingisbord i Enskede rackethall


Del av gym i Enskede rackethall
Förutom gym och racketsporter finns också en reception med glad, trevlig och tillmötesgående personal. I anslutning till receptionen finns en mysig cafeteria med ett litet men gott utbud. Enskede rackethall serverar även dagens lunch. Det finns också en sportshop där man kan handla både sportkläder samt olika typer av racketar och tillbehör.

Trevlig och julpyntad reception med sportshop , Enskede rackethall

I Enskede Rackethall är det oftast ganska lätt att få en badminton-, pingis- eller squashtid. Tennis har vi inte provat att boka ännu men det finns banor både inne och även ute sommartid. Omklädningsrummen är fräscha men inte jättestora eller nya. Allt man behöver finns där, låsbara skåp, bänkar, duschar och bastu samt även hårtork. Det brukar inte vara någon större trängsel i damernas omklädningsrum. Parkeringsplats finns precis utanför hallen. På helgerna pågår ibland tennisträning för barn eller något mästerskap och då kan i sällsynta fall parkeringen som tillhör rackethallen vara full men det finns en stor betalparkering lite längre bort.

Omklädningsrum
Badminton, squash, tennis eller pingis?
Vi brukar mest spela badminton, vilket är en enkel sport att börja med även för ganska små barn. Man ringer och bokar en bana och så kan man hyra racketar och boll om man inte har själv. Proceduren är likadan för squash och pingis (tennis har vi som sagt inte testat) men vi upplever att pingis och squash är lite svårare att börja med om man inte har testat racketsporter tidigare.

Badminton är kul för barn i Enskede rackethall
Racketlon
Är man nyfiken på att prova alla racketsporter som Enskede Rackethall erbjuder så kan man boka in sig på racketlon. Då kan man köpa ett endagskort (vuxen 110 kr, barn 25 kronor) och så får man prova så många racketsporter man vill under en dag. Man kan dock inte boka någon bana, som vi förstått det, utan man är hänvisad till att smita in på en bana som råkar vara ledig. Hör med receptionen först innan ni bokar så kan de säkert ge tips på vilka tider och dagar som är bäst att satsa på för en optimal racketlondag.

Tips och rekommendationer
Att spela racketsport med barnen eller kanske t.o.m. med hela familjen eller vänner är en väldigt rolig aktivitet som är lätt att genomföra. Vi har spelat med morföräldrar och även med barnens kompisar. Det är lätt att ta sig till Enskede Rackethall och ingen stor packning behövs. Man behöver bara träningskläder och skor, resten kan man hyra på plats. Ta INTE joggingskor, det förstör det fina golvet på banorna och är inte tillåtet.

Om det är fullt på parkeringen, ha gärna med mynt till parkeringsautomat på den större parkeringen. Jag har inte lyckats betala med kort i denna automat.

Ring, som nämnts ovan, receptionen och kolla innan ni spelar racketlon så att det inte pågår någon tävling eller liknande just när ni vill spela.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar