lördag 14 september 2013

Dumma Mej 2

Dumma Mej-filmerna är animerade filmer, utgivna av Illlumination Entertainment  och Universal Pictures, d.v.s. inte Disney eller Pixar.

Dumma Mej 2, bild lånad av www.sf.se


Huvudpersonen i Dumma Mej-filmerna är Gru, en ganska rundlagd tjurig skurk med tydlig öststatsdialekt. Han charmas av tre små flickor som i den första filmen till slut flyttar in hos honom.
I "Dumma Mej 2" är Gru snäll och lever tillsammans med sina flickor. Han tar hand om dem så gott han kan men flickorna saknar en mamma. Gru har dragit sig undan skurklivet men blir plötsligt rekryterad av en anti-skurk-liga som letar efter ett hemligt elixir, PX-41, som kan förvandla varelser till onda små skurkar.

Minionerna, de gula minifigurerna som bor hemma hos Gru, blir naturligtvis inblandade på mer än ett sätt i jakten på skurkarna som har PX-41-elixiret. Det dyker även upp några kärlekshistorier, både för den vresige och blyge Gru och för flickorna.

I "Dumma Mej 2" är det konstant action. Ibland kan det nästan bli lite svårt att hänga med i handlingen. Särskilt om man, som jag, fick springa ut och hämta vatten till törstiga barn som druckit upp sin jättestora biodricka och därefter en stund senare behövde gå på toa med kissnödigt barn.

Men minionerna är supergulliga och roliga och man hänger med i det stora hela. Extra behållning av filmen får man om man först sett "Dumma Mej".

Mina barn gillade denna film skarpt och skrattade högt flera gånger under filmen. De pratar fortfarande om den, trots att det var någon månad sedan vi såg den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar