tisdag 10 juli 2018

Legoland 2018 - nyheter och tips

Legoland firar 50 år i år och vi har just besökt parken för tredje gången, premiärturen för minsta barnet. Parken är sig lik sedan vi var där sist men inför 50-årsjubileet har man putsat upp parken med minst en attraktion, en berg-och-dalbana i Legoredo som heter Flying Eagle. Nytt för oss är också Ninjago World som invigdes år 2016.

Tips för Legoland 2018

Här kommer några tips som är aktuella för Legoland Billund 2018:

* Gratis biljetter hittar man t.ex. på Korvbrödsbagarns förpackningar, både hamburgerbröd och korvbröd. Vi utnyttjade erbjudandet köp en barnbiljett, få en gratis vuxenbiljett och hade två kuponger.

* Billigare biljetter köper man på nätet minst 2 dagar före besöket. De kostar då 33 % mindre än vanligt.

* Vill man gå två dagar inom en period på 6 dagar så kostar en ”uppgradering” bara 99 DKK för nästa dag, något vi utnyttjade. Uppgraderingen måste dock göras innan parken stänger första dagen man är där.

* Ska man vara ännu fler dagar kan det vara värt att kolla upp säsongspass som inte är speciellt mycket dyrare än flerdagsbiljetter. Man får dessutom rabatter inne på Legoland på t.ex. mat, vilket gör att man kan spara en del totalt sett med ett säsongspass.

* Om det är mycket folk- skaffa en Q-bot som gör att man slipper stå i de värsta köerna. Dyrt, men helt klart värt, tyckte vi.

Gå förbi kön med hjälp av Q-bot på Legoland

De tidigare Express-passen som fanns på Legoland Billund och gjorde att man kunde köpa sig förbi köerna på vissa attraktioner är nu utbytta mot s.k. Q-bot som står i kö åt en medan man kan gå runt och göra annat.

Det finns just nu tre olika nivåer av Q-bot:

* Silver- vilket innebär att man får vänta elektroniskt samma tid som om man hade stått i en fysisk kö. Är det 45 min väntetid kan du åka om 45 minuter, men du kan ägna dessa 45 minuter åt andra åkturer med kortare kö, äta glass eller vila istället för att stå och trängas.

* Gold- Du måste vänta halva den fysiska kötiden, d.v.s. du får en tid att åka om 23minuter om den fysiska kön är 46 minuter.

* Platinum- du kan gå in direkt utan väntetid.

Q-boten har ingen slot-tid du måste passa utan om man har fått en tid att åka om 45 minuter men bestämmer sig för att äta lunch först så behåller man sin plats i kön oavsett om det har gått 60, 90 eller 120 minuter. Så ladda på nästa åk direkt efter det första!

Man kan vara upp till 6 personer per Q-bot och betalar pris per person samt en deposition för själva dosan, som man får tillbaka när man lämnar tillbaka Q-boten samma dag. Priser finns här

Vi köpte den billigaste varianten, silver, men det fungerade perfekt för oss. Längst köer var till nyheten Flying Eagle, samt de två andra värsta berg-och-dalbanorna Polar Xplorer och Lego Extreme Racers.


Mer om Legoland i del 2....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar